Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Minuty Limited Rosé i ny flaskdesign

För sjunde året i rad lanserar Minuty en Limited Edition rosé i en flaskdesign som speglar historien bakom Minuty med rötter från 1900-talets Provence. Bakom årets design ligger den framgångsrika franska illustratören och keramikern Henriette Arcelin.

Ett kärleksfullt vykort

Årets design har sin bakgrund i något så enkelt som ett vykort, en kärleksfull hälsning skickad från en annan del av världen, fyllt med soldränkta minnen där salt, sten och sand möter varandra. 2024 års designer, den begåvade konstnären och keramikern Henriette Arcelin bosatt i Portugal, har skapat en lekfull och solkysst korrespondens mellan en konstnär i Lissabon och Minuty i Provence. Geno botaniska och lekfulla illustrationer har hon sammanflätat St Tropez och Lissabon i en solkysst design som pryder den eleganta kurviga flaskan.

I den Provensalska solens fotspår

Genom att gå i den provensalska solens fotspår får årets Minuty Limited Edition följa med på Henriettes resa bland frodande frukter och vinrankors uppvaknande, sammanflätat i en gyllene synergi. Bland flaskans illustrationer finner vi bland annat vackra fönsterdörrar, kullersten mellan knallgula fasader och solmogna citroner.

Mitt arbete är främst inspirerat av naturen, landskapen och de element som omger mig. Under min kreativa process samlar jag på mig inspiration som jag sedan målar och låter min fantasi fritt styra formerna och kompositionerna. För skapandet av Minuty Limited Edition var det färgerna i den vackra byn Gassin, ett stenkast från Minutys vingårdar, som inspirerade till mina illustrationer. Jag njöt verkligen av att kunna måla direkt på flaskan på inspirerande platser, säger Henriette Arcelin.

nyhet
Årets flaskdesign signerad den franska illustratören och keramikern Henriette Arcelin
Hållbar
Nyhet
Château MinutyMinuty Rosé Limited Edition
France
189 Sek

Minuty i Provence

Varje år får en internationell konstnär återskapa sin sinnesupplevelse av Minutys hjärta, Provence. Tidigare har konstnärer från USA, Storbritannien, Frankrike, Spanien och Sverige skapat en unik flaskdesign. Årets designer, Henriette Arcelin, är sedan 10 år tillbaka bosatt i Lissabon. Med en dröm om en egen ateljé tog hon beslutet att lämna livet i Paris för att fortsätta sit kreativa skapande i Portugal.

Château Minuty är den historiska vingården belägen på Franska Rivieran i vinregionen Côtes de Provence. Berättelsen om vinhuset sträcker sig fyra generationer bakåt i tiden och har med sin höga kvalitét, hållbara odlingar och unika flaskdesigner banat väg för ett av våra mest välkända roséviner på marknaden.

Minuty Rosé Limited Edition 2023, med design av Henriette Arcelin, finns att beställa på Systembolaget från den 21 mars.

Perfect pairs till Minuty Limited Edition Rosé

Server Render