Ett blekrosa rosévin med inbjudande doft och en mycket frisk smak av röda vinbär, smultron, blodgrape och apelsinskal.
Château Minuty bjuder sedan fyra år tillbaka in kvinnliga konstnärer för att sätta sin prägel på den årliga utgåvan av Minuty Rosé Limited Edition. Årets Minuty Rosé Limited Edition är signerad den franska konstnären Lea Mati. Druvorna till Minuty Rosé Limited skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för kvalitetens skull. Efter avstjälkning så får skalen ligga med juicen i 3-4 timmar innan pressning. Alkoholjäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar och den malolaktiska jäsningen blockeras.
Ställ fram den designade flaskan och servera till fisk och skaldjur, fräscha sallader, örtgrillade kycklingrätter, sushi, som aperitif eller bara ett glas när solen tittar fram.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Château Minuty är familjeägt och drivs i av tredje generationen genom bröderna Jean-Etienne och Francois Matton. Vinhuset är en av de klassiska egendomarna i Côtes-de-Provence i södra Frankrike och ett av 18 vinhus i Provence vars vingårdar har den högsta klassificeringen Cru Classé des Côtes des Provence. Vingården, med ett fantastiskt läge och utsikt över Saint-Tropez bukten, är omgärdat av kalkrik jord, planterad mestadels med Grenache, Tibouren och Rolle.
Hållbarhet
Château Minuty har tilldelats den högsta nivån av den franska HVE-certifieringen på vinhusets 160 hektar vinodlingar. Bröderna är mycket noga med att ta väl hand om sina ägor, de tänker hela tiden långsiktigt och vill kunna lämna över den vackra gården i bästa skick till nästa generation.
Ett blekrosa rosévin med inbjudande doft och en mycket frisk smak av röda vinbär, smultron, blodgrape och apelsinskal.
Château Minuty bjuder sedan fyra år tillbaka in kvinnliga konstnärer för att sätta sin prägel på den årliga utgåvan av Minuty Rosé Limited Edition. Årets Minuty Rosé Limited Edition är signerad den franska konstnären Lea Mati. Druvorna till Minuty Rosé Limited skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för kvalitetens skull. Efter avstjälkning så får skalen ligga med juicen i 3-4 timmar innan pressning. Alkoholjäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar och den malolaktiska jäsningen blockeras.
Ställ fram den designade flaskan och servera till fisk och skaldjur, fräscha sallader, örtgrillade kycklingrätter, sushi, som aperitif eller bara ett glas när solen tittar fram.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Vingårdar med vacker utsikt över St Tropez-bukten.
Om producenten
Château Minuty är familjeägt och drivs i av tredje generationen genom bröderna Jean-Etienne och Francois Matton. Vinhuset är en av de klassiska egendomarna i Côtes-de-Provence i södra Frankrike och ett av 18 vinhus i Provence vars vingårdar har den högsta klassificeringen Cru Classé des Côtes des Provence. Vingården, med ett fantastiskt läge och utsikt över Saint-Tropez bukten, är omgärdat av kalkrik jord, planterad mestadels med Grenache, Tibouren och Rolle.
Hållbarhet
Château Minuty har tilldelats den högsta nivån av den franska HVE-certifieringen på vinhusets 160 hektar vinodlingar. Bröderna är mycket noga med att ta väl hand om sina ägor, de tänker hela tiden långsiktigt och vill kunna lämna över den vackra gården i bästa skick till nästa generation.
Gräsigt örtig och med gott om vattenmelon, granatäpple, lime och fin avslutande mineralitet. Provencerosé med det lilla extra.