Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Blanc etc…
0 Sek
Ekologisk
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Blanc etc…
“Blanc etc... hette tidigare Blanc Fumé de Pouilly ”

Blanc etc…

France
Rött vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Alkoholhalt 13.5%

Viner från Domaine Dagueneau erbjuds endast vid unika tillfällen till medlemmar i Ward Wines Premium.

Passar till
Skaldjur
Fågel
Fisk
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång
SortimentAllokerat vin
Producent
Domaine Didier Dagueneau
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Alkoholhalt
13.5%
Karaktär

Doften är lätt kryddig och örtig med tydliga aromer av färsk lime, krusbär och grön mango. Smaken är stramt syrlig med rund fruktkaraktär samt enantydan till fatkryddor och en lång generös eftersmak. God redan från dag ett men klarar även ett par år i källaren.

Om vinet

Blanc etc... hette tidigare Blanc Fumé de Pouilly men efter en lång tvist med appellationen valde Dagueneau att lämna AOC Pouilly Fumé vilket också innebar att vinet inte längre fick bära sitt namn, trots att det är samma vin som tidigare. Blanc etc... kommer från en mix av fyravingårdar och från de lägen som inte ger samma uttryck som övriga vingårdsspecifika viner. Men det innebär istället att Blanc etc... är det vin från Dagueneau som är mest drickvänligt vid ung ålder. Vinet jäser och lagras i en blandning av rostfritank och fat.

“Blanc etc... hette tidigare Blanc Fumé de Pouilly ”
Vinmakning i världsklass

Om producenten
Vinerna från Domaine Dagueneau förtjänar sin rättmätiga plats bland världens stora viner. Som New York Times sammanfattar det: ”Att smaka ett Dagueneau-vin för första gången är en uppenbarelse. Vinhusets Sauvignon Blancs har en oväntad renhet, smakerna är intensiva och samtidigt nyanserade. Det är inte frukten som går igenom, utan friskheten, elegansen och ursprunget.” Vinhuset var tidigt ute med ekologisk vinodling och naturlig jäsning, samt omfattande experiment gällande såväl storlekar som modeller på ekfat för den optimala lagringen. Numera är det Didiers son Louis-Benjamin Dagueneaus namn som står på etiketterna och det är också han som leder arbetet på Domaine Dagueneau.

Visste du att?
Sedan 2017 har Dagueneau valt att inte längre buteljera sina viner under AOC Pouilly Fumé utan istället som Vin de France. Ett beslut som knappt förvånar med tanke på den egensinnighet som domänen haft sedan start. Vingårdarna, vinerna och framför allt kvaliteten är densamma sedan tidigare men på grund av detta har vinet Blanc Fumé de Pouilly fått byta namn till Blanc etc…

Karaktär

Doften är lätt kryddig och örtig med tydliga aromer av färsk lime, krusbär och grön mango. Smaken är stramt syrlig med rund fruktkaraktär samt enantydan till fatkryddor och en lång generös eftersmak. God redan från dag ett men klarar även ett par år i källaren.

Om vinet

Blanc etc... hette tidigare Blanc Fumé de Pouilly men efter en lång tvist med appellationen valde Dagueneau att lämna AOC Pouilly Fumé vilket också innebar att vinet inte längre fick bära sitt namn, trots att det är samma vin som tidigare. Blanc etc... kommer från en mix av fyravingårdar och från de lägen som inte ger samma uttryck som övriga vingårdsspecifika viner. Men det innebär istället att Blanc etc... är det vin från Dagueneau som är mest drickvänligt vid ung ålder. Vinet jäser och lagras i en blandning av rostfritank och fat.

Vinmakning i världsklass

Louis-Benjamin Dagueneau

Vinmakning i världsklass

Om producenten
Vinerna från Domaine Dagueneau förtjänar sin rättmätiga plats bland världens stora viner. Som New York Times sammanfattar det: ”Att smaka ett Dagueneau-vin för första gången är en uppenbarelse. Vinhusets Sauvignon Blancs har en oväntad renhet, smakerna är intensiva och samtidigt nyanserade. Det är inte frukten som går igenom, utan friskheten, elegansen och ursprunget.” Vinhuset var tidigt ute med ekologisk vinodling och naturlig jäsning, samt omfattande experiment gällande såväl storlekar som modeller på ekfat för den optimala lagringen. Numera är det Didiers son Louis-Benjamin Dagueneaus namn som står på etiketterna och det är också han som leder arbetet på Domaine Dagueneau.

Visste du att?
Sedan 2017 har Dagueneau valt att inte längre buteljera sina viner under AOC Pouilly Fumé utan istället som Vin de France. Ett beslut som knappt förvånar med tanke på den egensinnighet som domänen haft sedan start. Vingårdarna, vinerna och framför allt kvaliteten är densamma sedan tidigare men på grund av detta har vinet Blanc Fumé de Pouilly fått byta namn till Blanc etc…