Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
champagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Buisson Renard
0 Sek
Ekologisk
Hållbar
Shoppen / Rött vin / Buisson Renard
“Välgjord, generös och intensiv med ett namn som betyder rävbusken”

Buisson Renard

Rött vin från Frankrike, Loire • Alkoholhalt 13.5%

Viner från Domaine Dagueneau erbjuds endast vid unika tillfällen till medlemmar i Ward Wines Premium.

Passar till
Skaldjur
Fågel
Fisk
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång
SortimentAllokerat vin
Producent
Domaine Didier Dagueneau
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Alkoholhalt
13.5%
Sortiment
Allokerat vin
Karaktär

Doften bjuder på en sval och nedtonad fruktkaraktär med inslag av citrusfrukt, gröna äpplen och exotiska undertoner. Smaken är generöst intensiv med nästan elektrisk syra och med en avslutning som domineras av mineralsälta. Vinets uttryck kommer dessutom att vidareutvecklas med ett antal år i källaren.

Om vinet

Druvorna kommer från en vingård i sydvästra delen av Saint Andelain som heter Buisson Menard, men efter en felskrivning av en vinskribent kom vinet istället att heta Buisson Renard som översatt till svenska blir ”rävbusken”. Vinet får jäsa och lagras på fat i varierande storlekar upp till 600 liter och bland annat på de specifika cigarrformade faten som Didier Dagueneau har tagit fram för att maximera kontakten med jästfällningen. Efter första året på fat dras vinet över till rostfria tankar där vinet får vila i upp till 7 månader innan buteljering.

“Välgjord, generös och intensiv med ett namn som betyder rävbusken”
Vinmakning i världsklass

Om producenten
Vinerna från Domaine Dagueneau förtjänar sin rättmätiga plats bland världens stora viner. Som New York Times sammanfattar det: ”Att smaka ett Dagueneau-vin för första gången är en uppenbarelse. Vinhusets Sauvignon Blancs har en oväntad renhet, smakerna är intensiva och samtidigt nyanserade. Det är inte frukten som går igenom, utan friskheten, elegansen och ursprunget.” Vinhuset var tidigt ute med ekologisk vinodling och naturlig jäsning, samt omfattande experiment gällande såväl storlekar som modeller på ekfat för den optimala lagringen. Numera är det Didiers son Louis-Benjamin Dagueneaus namn som står på etiketterna och det är också han som leder arbetet på Domaine Dagueneau.

Visste du att?
Sedan 2017 har Dagueneau valt att inte längre buteljera sina viner under AOC Pouilly Fumé utan istället som Vin de France. Ett beslut som knappt förvånar med tanke på den egensinnighet som domänen haft sedan start. Vingårdarna, vinerna och framför allt kvaliteten är densamma sedan tidigare men på grund av detta har vinet Blanc Fumé de Pouilly fått byta namn till Blanc etc…

Karaktär

Doften bjuder på en sval och nedtonad fruktkaraktär med inslag av citrusfrukt, gröna äpplen och exotiska undertoner. Smaken är generöst intensiv med nästan elektrisk syra och med en avslutning som domineras av mineralsälta. Vinets uttryck kommer dessutom att vidareutvecklas med ett antal år i källaren.

Om vinet

Druvorna kommer från en vingård i sydvästra delen av Saint Andelain som heter Buisson Menard, men efter en felskrivning av en vinskribent kom vinet istället att heta Buisson Renard som översatt till svenska blir ”rävbusken”. Vinet får jäsa och lagras på fat i varierande storlekar upp till 600 liter och bland annat på de specifika cigarrformade faten som Didier Dagueneau har tagit fram för att maximera kontakten med jästfällningen. Efter första året på fat dras vinet över till rostfria tankar där vinet får vila i upp till 7 månader innan buteljering.

Se filmen - Så går det till när du handlar vin hos oss
Upptäck viner & spara dina favoriter som du beställer på Systembolaget.
Vinmakning i världsklass

Louis-Benjamin Dagueneau

Vinmakning i världsklass

Om producenten
Vinerna från Domaine Dagueneau förtjänar sin rättmätiga plats bland världens stora viner. Som New York Times sammanfattar det: ”Att smaka ett Dagueneau-vin för första gången är en uppenbarelse. Vinhusets Sauvignon Blancs har en oväntad renhet, smakerna är intensiva och samtidigt nyanserade. Det är inte frukten som går igenom, utan friskheten, elegansen och ursprunget.” Vinhuset var tidigt ute med ekologisk vinodling och naturlig jäsning, samt omfattande experiment gällande såväl storlekar som modeller på ekfat för den optimala lagringen. Numera är det Didiers son Louis-Benjamin Dagueneaus namn som står på etiketterna och det är också han som leder arbetet på Domaine Dagueneau.

Visste du att?
Sedan 2017 har Dagueneau valt att inte längre buteljera sina viner under AOC Pouilly Fumé utan istället som Vin de France. Ett beslut som knappt förvånar med tanke på den egensinnighet som domänen haft sedan start. Vingårdarna, vinerna och framför allt kvaliteten är densamma sedan tidigare men på grund av detta har vinet Blanc Fumé de Pouilly fått byta namn till Blanc etc…