Mycket fruktig doft av citrus, äpplen och mineral. Smaken är elegant och komplex med en frisk avslutning.
Louis Robins Chablis lägger stor vikt vid att lyfta fram de fina aromerna och den ursprungstypiska mineraltonerna hos druvan Chardonnay från regionen. Druvorna skördas maskinellt och vinifieras i temperaturkontrollerade ståltankar.
Servera som apéritif, till lättare rätter med fisk och skaldjur eller till en matig sallad.
Om producenten
Familjen Robin startade sin verksamhet redan 1836. Sedan dess har varje generation satt sin prägel på vinerna. Idag är det den 8:e generationen med Luis Robin i spetsen som driver produktionen vidare. Förutom sina egna vingårdar köper man idag in druvorna. Idag producerar man ca 400 000 flaskor vin. Man skördar maskinellt och vinifierar i stort sett allt vin i temperaturkontrollerade ståltankar. En liten del jäser och lagrar man på små ekfat.
Mycket fruktig doft av citrus, äpplen och mineral. Smaken är elegant och komplex med en frisk avslutning.
Louis Robins Chablis lägger stor vikt vid att lyfta fram de fina aromerna och den ursprungstypiska mineraltonerna hos druvan Chardonnay från regionen. Druvorna skördas maskinellt och vinifieras i temperaturkontrollerade ståltankar.
Servera som apéritif, till lättare rätter med fisk och skaldjur eller till en matig sallad.
Server Render
Om producenten
Familjen Robin startade sin verksamhet redan 1836. Sedan dess har varje generation satt sin prägel på vinerna. Idag är det den 8:e generationen med Luis Robin i spetsen som driver produktionen vidare. Förutom sina egna vingårdar köper man idag in druvorna. Idag producerar man ca 400 000 flaskor vin. Man skördar maskinellt och vinifierar i stort sett allt vin i temperaturkontrollerade ståltankar. En liten del jäser och lagrar man på små ekfat.