Kryddigt, smakrikt vin med inslag av fat, björnbär, plommon, lavendel, vitpeppar, charkuterier och lagerblad.
Vingården ligger i sydligt läge intill Hermitage-kullen där druvorna skördades för hand vid optimal mognad. Alla druvor avstjälkades och jäser under kontrollerad temperatur på 28-32° C i öppna betongfat. Efter en försiktig pressning sker den malolaktiska jäsningen i ståltank. En tredjedel av vinet har lagrats på ekfat för att ge en ekoton, medan resten förvarades i ståltank för att bevara fruktaromerna. Därefter filtreras vinet lätt innan buteljering och stunds vila i vinhusets svala vinkällare.
Servera till grillat kött, smakrika och lyxiga korvar, vilträtter, långkokta grytor och vegetariska rätter med svamp och rotfrukter.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Kryddigt, smakrikt vin med inslag av fat, björnbär, plommon, lavendel, vitpeppar, charkuterier och lagerblad.
Vingården ligger i sydligt läge intill Hermitage-kullen där druvorna skördades för hand vid optimal mognad. Alla druvor avstjälkades och jäser under kontrollerad temperatur på 28-32° C i öppna betongfat. Efter en försiktig pressning sker den malolaktiska jäsningen i ståltank. En tredjedel av vinet har lagrats på ekfat för att ge en ekoton, medan resten förvarades i ståltank för att bevara fruktaromerna. Därefter filtreras vinet lätt innan buteljering och stunds vila i vinhusets svala vinkällare.
Servera till grillat kött, smakrika och lyxiga korvar, vilträtter, långkokta grytor och vegetariska rätter med svamp och rotfrukter.
Server Render
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.